Vilken typ av privatlån sparar man mest på? Kreditkortslån eller Internetlån?

Spara pengar

När vi ställs inför en situation där vi behöver låna pengar tillfälligt så finns det ofta ett antal alternativ att överväga. En av de vanligaste valmöjligheterna står mellan att använda ett kreditkort eller att ta ett internetlån.

Vilket av dessa två alternativ är att föredra, generellt sett? Vilket alternativ sparar man mest pengar på? Det är en bra fråga och för att ge dig lite vägledning så har vi sammanställt några fördelar med ett kreditkortslån respektive att låna pengar på nätet.

Vad är internetlån?

Vi börjar med att besvara frågan “Vad är internetlån?”. Internetlån är en smidig form av direkt lån. Ansökan om lån sker som namnet antyder direkt på nätet. Din låneansökan kan därmed behandlas extra snabbt och du får snabbt besked om du blir beviljad ett lån trots många förfrågningar. Om du verkligen behöver låna pengar snabbt så är det kanske inte så noga med att försöka jaga det allra billigaste lånet (med det ska vara rimliga villkor såklart!). Mer intressant är sannolikt möjligheterna att få pengar snabbt, exempelvis pengar direkt in på bankkontot samma dag. Här kan det vara läge att påminna om att varje kreditansökan bör funderas igenom ordentligt. Har jag råd? Kan jag betala tillbaka lånet? Idag är det relativt enkelt att ta ett lån och det går dessutom smidigt att få lån snabbt.

Många människor väljer relativt ofta att låna pengar direkt samt – i vissa fall – kombinerar olika typer av korttidslån för att hålla ekonomin flytande och liknande kortsiktigt agerande. Ett smartare upplägg är att lösa dyra lån genom att betala av snabbkrediterna med ett banklån. Billiga banklån ger lägsta räntan och du kan oftast låna pengar utan säkerhet. Däremot kan det vara svårt att få lån med betalningsanmärkning utan säkerhet. Banken vill i så fall oftast se en lösning som innebär ett lån med säkerhet.

Det är inte absolut omöjligt att låna utan säkerhet. En vanlig fråga som dyker upp lite då och då är om det är möjligt att få lån utan jobb? Jo, det brukar gå bra att låna direkt under förutsättning att du kan visa på en ekonomi som har en vettig stabilitet. Kan man låna pengar med betalningsanmärkning? Absolut. Det finns långivare som hjälper till även om de samtidigt vill ha ordentligt betalt för kreditrisken. Kan man låna pengar utan kreditupplysning? I princip inte. Direktlån på internet bygger på att kreditgivarna har möjlighet att kolla upp din ekonomiska situation. Du måste med andra alltid ord räkna med att det görs en ordentlig kreditkontroll.

Fördelar med internetlån

Lägre räntor i genomsnitt, ofta cirka 3 procent lägre jämfört med de bästa kreditkorten. Till skillnad från kreditkort, har personliga lån oftast en administrativ aviseringskostnad som läggs på månadsbetalningarna. Med ett flexibelt lån på nätet har du alltid möjlighet att välja vilken längd som du vill ha för återbetalningen. Skulden kan inte växa okontrollerat eftersom långivarna har en nogsam bevakning av din kreditbörda och hur du sköter dina amorteringar. Du kan känna dig trygg med ditt lån tack vare möjlighet att teckna låneskydd och andra tilläggsförsäkringar.

Fördelar med kreditkort

Kreditkort lån

Kreditkort ger dig en kreditgräns som ger dig frihet att spendera upp till detta belopp. Med denna frihet kan du göra mindre inköp när du inte har tillräckligt med kontanter. Sena betalningar behöver inte innebära att kreditgivaren drar öronen åt sig men räntan kan eskalera till skyhöga nivåer. Kreditkort har normalt en kortare återbetalningsperiod jämfört med andra krediter som snabblån på internet. Vissa kreditkort debiterar ingen ränta om du betalar skulden inom en månad, därefter gäller en betydligt högre ränta som definitivt kan vara stressande.

Så vilket alternativ är bäst? Det beror på ditt lånebehov. Internetlån är klart mer lämpligt för lite större summor, medan kreditkort är bättre för att hantera behovet av mindre belopp. För mer information kan du alltid ta hjälp utav Lånium. Du kan även ansöka om privatlån på Lånium. Det är oftast vitalt att veta så mycket som möjligt innan man tar ett lån och därför är det viktigt att jämföra villkoren och alltid välja det bästa alternativet – för varför betala för mycket?