Vad händer?

Här har det varit tyst väldigt länge och det beror på att jag har gjort stora strategiska ändringar när det kommer till min trading. Så vad innebär då detta?

Interactive Brokers logo

  • Jag har bytt mäklare från IG till InteractiveBrokers. Detta val gjordes då IG’s plattform ProRealTime har ett par ruskiga buggar vilket kan trigga felaktiga signaler. Efter väldigt lång mailkorrespondens med IG och PRT utan att vi lyckats få till en lösning valde jag att gå vidare. Jag hade hyfsat bra courtage hos IG men trots detta blir det billigare för mig att handla med IB där jag har lägre courtage på både CFD’s och terminer vilka är de produkter jag handlar. IB har även marknadens bästa API vilket gör det möjligt att koppla upp sig mot tredje partsprogramvaror så som MultichartsNinjatrader eller skriva ditt eget program.

Multicharts logo

  • Jag har bytt plattform from ProRealTime till Multicharts. I och med att InteractiveBrokers fungerar med Multicharts så valde jag att investera i en license och trots kostnaden var detta ett beslut jag verkligen inte ångrar. Det är alltid en tröskel att lära sig en ny programvara och i detta fallet även ett nytt programmeringsspråk då jag tidigare inte kommit i kontakt med Easylanguage vilket är språket som i MC.

eSignal logo

  • Jag har investerat i en data-feeds leverantör som ger mig mig tvättad kursdata av de instrument jag handlar. InteractiveBrokers har inte historisk data på lägre tidsperspektiv samt att de har begränsningar för hur ofta du får hämta denna data. Därför har jag nu även köpt data från eSignal så att jag kan utföra backtesting på tillförlitlig data.

DigitalOcean logo

  • Serverhosting, ovannämnda miljö snurrar inte på min lokala maskin utan i en serverhall med diskar i raid, extra kylning, redundant internetförbindelse samt ups så att jag klarar ett strömavbrott i ungefär en timme.  Jag ansluter sedan till miljön med RemoteDesktop över VPN från där jag befinner mig.

Så med andra ord har min tid ockuperats av att bygga upp samt att bli trygg i den nya miljön. Totalt har detta tagit mig ungefär 5 månader och under tiden har ingen live-trading gjorts. Först den senaste veckan har några testaffärer exekverats för att kontrollera så att mappningen ner mot CFD’s fungerar samt att autotradingen fungerar som den ska.

I måndags tryckte jag på start för det första systemet som gick live i marknaden och mer om detta kommer i nästa inlägg.