Spartips

Spartips

Att spara pengar är något som alla kan behöva göra ibland och det är ofta inte särskilt svårt att få kronorna att räcka lite längre. Oavsett om det är så att du behöver lägga om taket i Ystad eller vill boka en massage i Stockholm så kan sparandet komma väl till pass. Här följer några spartips som de allra flesta kan använda sig av.

Gör en budget

Det kan låta tråkigt och tidskrävande att göra en budget men om du bara sätter dig ner och ser över dina in- och utgifter så är det lättare att stoppa onödiga kostnader. Om du dessutom planerar för hur mycket du kan spendera på exempelvis mat och nöjen för att kunna spara pengar så kommer du att nå dina sparmål betydligt fortare än annars. Att få koll på ekonomin är således ett av de viktigaste spartipsen.

Konsten att handla mat

Mat kan kosta hur mycket som helst men samtidigt så behöver den inte alls vara särskilt dyr om du bara gör vissa förändringar. Det första spartipset är att sluta köpa hämtmat för det blir ofta väldigt mycket billigare om du lagar mat från grunden hemma istället. Gör du dessutom storkok någon gång i veckan som du sedan fryser in så sparar du både in tid och energikostnader. Ett andra spartips är att storhandla och utnyttja butikernas erbjudanden. Det går att få fina erbjudanden och bonuscheckar i de flesta butikskedjor om du väljer att skaffa ett kundkort. Om du dessutom tar för vana att handla tidigt på morgonen så går det lätt att fylla kundvagnen med färskvaror till extrapris.

Se över abonnemangen

Att lägga en eller ett par hundralappar på ett abonnemang kanske inte verkar som så mycket men om du har flera stycken så blir det snabbt en ganska stor summa. Ett spartips är därmed att se över dina el-, telefon-, internet- och tv-abonnemang med fler för att se om du kan spara pengar där. Kanske kan du få ned mobilkostnaderna genom att säga upp abonnemanget och gå över till kontantkort? Kanske kan du också säga upp premiumversioner av musiktjänster och istället använda dig av gratisversionerna?

Kan försäkringen bli billigare?

För många känns försäkringar komplicerade och det är därmed lätt hänt att stanna kvar hos ett visst försäkringsbolag av bekvämlighet. Oavsett om det gäller huset, bilen eller hunden så kan det dock vara värt att kolla runt och jämföra olika försäkringsbolag för att se om dina försäkringar kan bli billigare. Om du har tur kan det här spartipset leda till att du kan spara från några hundra till flera tusen kronor per år genom att byta försäkringsbolag.